Om Susanne

Home/Om Susanne

Hälsoresan 

Min passion och varför jag driver Digitalhälsan är att jag vill ge Dig kunskap, redskap och resurser för att förebygga, förändra och förbättra din hälsa. Jag vill ge dig de möjligheter jag själv inte fick när mina krämpor kom. Livet är på topp till jag fyllde 40 år, då dök den första krämpan upp. Motion har varit mitt liv och jag har tyckt om att röra på mig, det gjorde jag den söndagen också. Mitt under en rörelse med benen small det till i min höft, en mycket obehaglig upplevelse.

Här är min berättelse

Nu börjar en lång resa med värk, haltande gång, molande smärta på nätter. En rad behandlingar startade hos sjukgymnast, röntgen mm. Det visade sig vara en begynnande artros. Lite svårt att acceptera när man är fyllda 41. Gradvis försämrades artrosen,  men jag upprätthöll nivån med att träna, få massage, gå till naprapat, få kortisonspruta, smärtlindrande tabletter, viktnedgång och gud vet allt. Operation var det inte tal om för jag var ju så ung. Ja det var vad jag fick höra. Läs mer om vad som sedan hände under de andra rubrikerna.

Så vad gör man?

Näring som når cellerna

För nu dryga 7 år sedan  kom jag in kontakt med  i mina ögon de bästa vitaminer och  mineraler som  kom att förändra min smärtbild av artrosen helt och hållet. Ingen hade tidigare frågat mig om Vad jag åt för mat och om jag eventuellt hade brister på näringsnivå. Utan att fundera så mycket och utan några speciella förväntningar ( hade ju provat det mesta vid det här laget) började att ta en drink på morgonen och en på kvällen och blev ombedd att följa denna rutin noggrant. Efter bara en månad var mina inflammationer obetydliga och som gjorde att jag inte kunnat ligga på sidan utan att det värkte. När smärtan försvann kunde jag  sova bättre, kände mig piggare och var på mycket bättre humör.  Iprenkonsumtionen gick ned och den svidande magen försvann. Den mekaniska rörelsen i höften var förstås inte bra utan när jag gick så högg det och låste sig den sista tiden. Artrosen försvann inte.

Samtidigt försvann min astma  och jag behövde inte längre inhalera kortison. Förkyld har jag inte heller varit sedan jag började med vitamin och mineraldrinkarna. Mitt sötsug är också borta,  humöret är stabilt, energin har bara ökat och jag har blivit mer strukturerad och mer fokuserad och hinner med mer än jag någonsin gjort förut. Jag upplever att jag har fått en bättre kvalitét på min sömn vilket också gör att jag inte behöver sova lika mycket. En underbar känsla att kunna lyfta sin hälsa till version 4.0! Men i nästa stycke kan du läsa vad som sedan hände.

Höftoperation

I december 2012 hade jag mentalt förberett mig för att faktiskt operera mig, läkaren till och med tyckte att det nu var dags. Jag kunde inte längre gå i trappor utan att behöva stanna och vila, jag kunde inte längre stå på spinningen, jag började bli trött och grinig över situationen. Så jag tackade ja för att få en ny titanhöft. . Rehabiliteringen gick fantastiskt bra och mitt fokus var att på att snabbt vara på banan igen.  Sjukgymnastik och vardagsträning blev mitt fokus i 3 månader. Ovanligt mycket snö var det denna vintern vilket gjorde att det var lite småläskigt att ta dags promenaderna med rädsla för att halka. ( men det sitter i hjärnan). Nu känns det som mitt nya liv har börjat. Jag är så tacksam över att kunna gå, röra mig och kunna göra det jag vill! Och att slippa denna molande smärta som jag hade i så många år. ( Så vill du ha råd kring höftartroser så  kallar jag mig  expert)

Näringsrådgivare och Hälsocoach

Mitt intresse för hälsa och vad vi faktiskt själva kan påverka har ökat med  åren, allt började med  behandlingen av min artros  dryga 17 år sedan. Med ny kunskap kan jag se hur viktig det är att ta hand om sin kropp och se till att man kompletterar kosten med näringstillskott som  når cellerna . Jag själv är ett lysande exempel på vad kroppen kan åstadkomma när den får vad den skall ha, Näring till Cellerna.

Jag utbildade mig till diplomerad näringsrådgivare för att bättre kunna förmedla  kunskapen om varför och hur kroppen kan bli starkare och  hur man gör för att kunna må bättre. Många jag träffat har förändrat och förbättrat sin hälsa genom medvetenhet och förståelse för sin egen kropp och dess funktioner. Man behöver ju inte må dåligt för att må bättre, man kan faktiskt höja sin ”må-bra-nivå” några nivåer högre. Jag utbildade mig också till WOS- Hälsocoach där jag erbjuder komplettera träning och kostprogram.

Jag erbjuder HRV träning med balansering och hantering av stressnivåer på distans med E hälsoverktyg

Jag erbjuder näringsrådgivning på distans

Jag erbjuder träning och kostrådgivning på distans

Jag gör mätningar av D-Vitamin och Omega 3 nivåer

Cellenergi en del i mitt hälsoarbete

Jag har valt att komplettera min kost med vitaminer och mineraler för att själv må bättre. Jag har valt att försöka äta inflammationshämmande kost som jag vet också spelar stor roll. Jag kan känna det och det har också gått att mäta hälsotillstånd över tid. Det jag också fann var att  kvalitetsprodukter för huden är viktigt som även det har påverkat mitt yttre och gett fina resultat. Huden är vårt största organ och det suger upp mycket gifter och orenheter vilket man måste skydda huden från med kvalitetsprodukter.

Efter ett år efter min egen start började jag hålla föredrag om min hälsoresa och därefter drog min hälsoarbete igång på riktigt. Jag satte ihop ett hälsokoncept med olika produkter och tjänster med mottot att allt ska vara av naturligt innehåll och väl genomtänkta koncept när det gäller livsstilsförändringar.

Med “naturligt innehåll” så menar jag mat som är rik på mineraler, vitaminer, antioxidanter och fibrer, mat som ger oss energi utan att göra oss feta, mat som höjer vår livskvalitet. Mat som är balanserad och tillåtande, mat som ger hälsa utan att vi behöver späka oss. Mat som är hållbar, både för våra kroppar och för vår omvärld.

Det bästa är att pröva och ge sin egen kropp en chans att ge svar på en förändring!

Här kan du läsa mer om cellenergi

Förebygga, förbättra och förändra din Hälsa

Jag ger Dig nycklarna till en bättre hälsa genom att dela med mig av min kunskap till Dig. Jag ger Dig tips och råd som vägleder dig på Din Hälsoresa.  Se det som en utbildning där jag också kan ge dig möjlighet att hjälpa andra människor till en bättre Hälsa. 

Beskrivning
Kroppen behöver näring syre för att skapa energi. Vi vet att maten idag inte innehåller lika mycket näring som den gjorde förr pga utarmade jordar, övergödning, för tidig skörd mm. Jag tror att väldigt många av oss faktiskt vill äta bättre, vi vet bara inte hur. Vad är “rätt”? Och vad är fel?

Även jobb, vardagsaktiviteter, träning, stress, snabbmat, kanske sjukdomar och mediciner tär på oss. Det börjar med små mindre krämpor som huvudvärk/migrän, dålig sömn, eksem, dålig matsmältning, trötthet, nedstämdhet, rastlöshet, värk, allergier, sötsug osv som sedan leder till större problem och sjukdomar. Ofta lär vi oss att leva med dessa krämpor trots att det drar ned på livskvalitet.

Du som tränar kanske inte heller får de resultat du vill ha eller skadar dig ofta.

Men vi vet att det inte behöver vara så!
Om cellerna får näring igen så kan kroppen börja att självläka. Om Du dessutom väljer målfokuserade näringstillskott som når cellerna kommer det att ge effekt som  förändrar, förbättrar och förnyar din hälsa. Digitalhälsan ger dig rådgivning, tips på vad Du kan göra när det gäller att välja metoder och produkter för viktminskning, motion, hälsosam kosmetika och näringstillskott.
Det finns en dimension till där Digitalhälsan erbjuder jobbmöjligheter inom hälso området som kan ge ökad ekonomisk livskvalitet framför allt om du är kvinna idag. Du kan faktiskt få ett friskare och rikare liv och Du kan påverka det själv!

Du funderar över frågor som...

  • Vad ska jag göra för att förebygga så jag håller mig frisk så långt upp i åldern?
  • Hur ska jag lägga upp min plan och var börjar jag?
  • Vad ska jag äta för kost?
  • Vilka mineraler och vitaminer behöver jag?
  • Vilken träning passa just mig?
  • Vilken kosmetika gör att min hud håller sig vacker hela livet?
  • Var hittar jag alla tips och råd?
  • Hur ska jag prioritera?
  • Vem kan hjälpa mig med detta?

Min vision

Digitalhälsan – Ger dig kunskap till bättre hälsa, ekonomi, och tid att jobba hemifrån

Livsenergi är en ständigt pågående process och en färskvara. För att Få ett friskare och rikare liv behöver vi alla jobba med både utsidan och insidan av kroppen. Digitalhälsan vill ge dig redskap och tips som kanske kan hjälpa dig på din Hälsoresa.

Vision
Digitalhälsan – Ger dig redskap som ger dig livsenergi i vardagen.

Nykeln till framgång

Jag tror på dig och din förmåga. Du kan, alla kan förändra.

Hur ska du ge Dig tid till din Hälsa och leta i denna djungel för att finna din väg?

Så Istället för att lägga tid på att leta information på webben, läsa litteratur, gå på seminarier, göra misstag efter misstag och börja om från början – prenumerera på gratis uppdateringar och få värdefulla tips för din Hälsa direkt i inkorgen.