Lymfpromenader med Digitalhälsan

Home/Lymfpromenader med Digitalhälsan

 

lymfpromenader med Digitalhälsan

LYMFPROMENADER med Digitalhälsan- nu i Vallentuna

Som certifierad Kursledare startar jag nu upp små grupper med Lymfpromenader i Vallentuna,  till en början. framledes kommer Lymfpormenader det att utökas på fler ställen i Stockholm. Det har blivit en omtyckt skonsam träningsform som stärker och sätter igång lymfsystemet. 

Kommande kurstillfällen är:

 • Lördag 21 November 10.00-11.00

 • Söndag 22 November 10.00-11.00

 • Lördag  28 November 10.00-11.00

 • Lördag   5  December 10.00-11.00

OBS! Du kan hoppa in i lymfpromenadgruppen fortlöpande,  Anmäl dig till susanne.barkvik@digitalhalsan.se

Plats: Vallentuna IP,  vid utegymmet

Vi är utomhus så ta med kläder efter väder!

Detta ingår:

 • Föredrag om lymfsystemet (träff 1)
 • 4 träffar totalt med lymfpromenader ( vi gör lugna rörelser samtidigt som vi går en promenad i skogen)
 • Träningsarmband (delas ut 3;e träffen, så du sedan kan göra dem på egen hand så ofta du vill)
 • Frisk luft och lugn utomhusträning
 • Svar på frågor om lynfsystemet
 • Deltagande i lymfpromenadgrupp på Facebook

Kostnad; 1 495 kr inkl. moms  träningsarmband

*Första tillfället är en introduktion med presentation om lymfsystemet. Du kan därefter bestämma om du vill gå hela kursen. Första tillfället kostar 250 kr (ord 350 kr) och betalas på plats med swish.

Välkommen att boka plats via email; susanne.barkvik@digitalhalsan.se eller mobil 0705349017

Håll koll efter evenemang på Facebooksidan

Lymfans egenvårdsprogram 

 • Ett friskt lymfflöde är viktig för god hälsa
 • den är kroppens reningsverk
 • stärker immunförsvaret och bekämpar infektioner
 • för bort uttjänta celler, proteiner och vätska från kroppens vävnader

Inspiration av egenvårdsprogramet för Lymfsystemet är hämtat från Qi gong, medicinsk yoga och arbetsterapeutisk träning för hand & arm av leg arbetsterapeut Camilla Rastas på Ergonomica.  Övningarna utför man under hela tiden som man promenerar. Med bra musik kan det bli ännu roligare att träna i rätt tempo. Programmet har givit önskat resultat till fler kunder med både minskad volym och viktnedgång.

Träningsarmband med alla övningar

För att kunna följa den lymfologiska ordning som krävs för att öppna upp lymfsystemet använder man ett armband där alla övningar är samlade. Det ska vara lätt att se under tiden som man går och orientera sig var i programmet man befinner sig. Armbandet har en färgad bakgrund med vit text och olika färger på fram och baksida.

Inte bara för dem med lymfödem

Övningarna är så klart lämpade för dig som har lymfödem, men passar även mycket bra för dig som önskar minska i volym i armar, bröstrygg och hals. Ett ödem är en onormal vätskeansamling i vävnaden och kan ofta uppfattas som fett även om det bara är bunden vätska som behöver komma loss. Lymfsystemet behöver få hjälp att öppna upp stopp för att få bort vätskan. Vet man inte hur man för bort vätskan så blir den kvar och det blir ytterligare ansamling.

Kombineras lätt med annan träning

Det går bra att kombinera Lymfpromenader med annan träning. Den effektiviserar annan träning och gör den mindre påfrestande på kroppen,  då man får bort både slaggproduker och mjölksyra som bildats under träningen. Det går snabbare att bli av med träningsvärk. Lymfpromenaderna kan även vara ett sätt att komma igång med annan träning som tex Löpträning. Ex. kan pendelgång bytas ut till intervallträning med löpning korta sträckor istället. Men först är det viktigt att lära sig att varva ner och aktivera det parasympatiska systemet i kroppen som står för lugn & ro.

Välkommen att lära dig mer om vårt viktiga och fantastiska lymfsystem, även kallat ”det vita blodet”

Du får ett kort föredrag om lymfsystemet samt en grundlig genomgång med andning, rörelser och lymfans tömningspunkter samt lite egenvårdstips. När du kommer hem kan du sedan utföra Lymfans egenvårdsprogram som en daglig aktivitet som hjälper dig att rensa ut kroppens slaggprodukter och öka flödet i ditt lymfsystem,  Om och Om igen

Boka via email: susanne.barkvik@digitalhalsans.se eller mobil 0705349017

Passar det bättre att gå online på distans? 

I onlinekursen får du steg för steg lär dig hur du utför en lymfpromenad för din egen del. Programmet är utformat av Camilla Rastaspå Ergonomica,  som är både Leg. Arbetsterapeut, Med. Lymfterapeut och Dipl. Lymfmassör.

Du får lära dig upplägget för lymfpromenaden, övning för övning, och få nyttig information om hur Lymfsystemet fungerar. Med andra ord är det allt du behöver för att snabbt komma igång.

Anmäla dig på länken här 

 

Blir du sugen på att själv bli kursledare?

Detta är en kurs som steg för steg lär dig hur du anordnar en lymfpromenad för dina kunder. Du får lära dig hela upplägget för själva lymfpromenaden, övning för övning, men även rekommenderat pris, kurslängd mm. Med andra ord är det allt du behöver för att snabbt komma igång.

Programmet är utformat av Camilla Rastas som är både Leg. Arbetsterapeut, Med. Lymfterapeut och Dipl. Lymfmassör.

Om du går igenom webbkursen nu så har Du på några veckor fått alla verktyg du behöver för att starta egna grupper i Lymfpromenad. Du kan nå både fler kunder och öka dina inkomstmöjligheter. 

Du kommer att:

 • Kunna starta Lymfpromenadgrupper utomhus direkt efter genomförd kurs
 • Få lönsamhet och tryggare inkomst
 • Få den uppbackning du behöver – endel behöver mer tid än andra
 • Få tillräckligt mycket kunskap om Lymfsystemet för att hålla föredrag inför Lymfpromenad

Målet är kunskapsöverföring dvs att lära Dina kunder så pass mycket om Lymfpromenad att de ska kunna träna själva med hjälp av träningsarmbandet. 

Anmäl dig på länken här

Senaste nytt om Lymfpromenader 

Tanken med Lymfpromenader är att många fler ska få möjlighet att lära sig hur man kan ta hand om sitt lymfsystem. Därför finns vi på flera ställen i landet. Jag kommer att ha POP UP kurser runt om i Stockholm men provar just nu att se vilka tider som passar för dig som är intresserad.

Håll koll var och när kurser går på Facebooksidan

Läs mer om Lymfpromenader: 

14 anledningar till att gå lymfpromenader

Sträck på dig- Din kroppshållning säger hur du mår

 

VÄLKOMMEN!

susanne digitalhälsan