Livsstilsprogram för kontroll av hälsan

Home/Kost och Hälsa, Uncategorized/Livsstilsprogram för kontroll av hälsan
  • Livsstilsprogram för kontroll av hälsan

Vill du skaffa dig kontroll över din hälsa med kosten?

Ja det är kanske en av de faktorer som många av oss går och funderar på ständigt, Men till saken hör att vi själva faktiskt kan ta kontrollen över vår hälsa genom medvetna val. Det finns inte heller någon aledning att skylla på yttre omständigheter även om livet ”knackar på dörren” och ibland stör våra planer.  Men att hålla fast och gå tillbaka till något som fungerat kan alltid kännas tryggt, det kan du göra med vårt livsstilsprogram där du kan få kontroll över hälsan.

Jag har under flera år provat olika modeller och faller tillbaka till några. En av dem är cellRESET som du kan läsa om här på Digitalhälsan. Den är tuff och kräver diciplin, så vet du att du är diciplinerad fungerar den perfekt för dig.

Nu har jag fått ta del av en diet som är utvecklad utifrån dess föregångare, men som är betydligt mildare och enklare att genomföra för många fler ( av oss som inte är helt diciplinerade). Den går lättare att anpassa för vardagslivet för var och en.

På bilden är jag i full gång med att tillaga och blanda alla ingredienser till hälsodieten där grunden i kosten är just soppan. Den innehåller en massa olika grönsaker med nyttigheter. Man tillagar grytan i storkok så att den räcker till många portioner.  Sedan kombinerar man den med  olika proteiner. Hur enkelt som helst! Och hur effektiv som helst.

Det man tillför är också några viktiga tillskott som ska balansera och noggrant se till att kroppens metabolism ska fungera optimalt och för att inga näringsämen ska gå förlorade under dieten.

Hur länge håller jag på med dieten?

Ja det är det som är individuellt och det beror helt enkelt på vilket mål du har med dieten. Om du bara vill balansera din kropp och rensa ut slagg produkter eller om du vill gå ned i vikt och hitta din målvikt mm. Orsakerna kan vara många. Upplägget på matintaget är allt från 2 dagar/vecka till 5 dagar per vecka. Det jag rekommenderar är att kombinera dagarna med att också ha två dagar då du äter som vanligt för det är i vardagen detta ska fungera och du mår då bättre över tid.

Vilka effekter kan jag förvänta mig av dieten?

Du hjälp att räkna ut hur mycket kalorier du förbränner i  olika aktivietsnivåer vilket ger ett riktmärke hur du kan tänka i vardagen kring intag av kalorier i kombination med motion eller rent av hur det ser ut när du är stillasittande. Basen är 900 kcal om dagen men med naturlig nyttig mat i kombination med högkvalitativa näringstillskott  kommer att göra att du kommer känna dig mätt under hela livsstilsprogrammet. Det sker också en hel del utrensningar av slaggämnen ur kroppen vilket gör att du känner förbättringar på flera områden. Det som påvkerkas i en livsstilförändring är blodsockernivån, insulin och kolesterolbalansen samt blodtrycket.

Havregryn och Betaglukaner

Några viktiga ingredienser vi använder är havregryn. Havregryn har en hälsosam inverkan på hälsan och Havre innehåller betaglukaner, som hjälper till att sänka kroppens kolesterolvärde. Betaglukaner är ett gelbildande fiber och sitter precis under havrets skal. Mer om havregryn kan du läsa  här

Tycker du det låter som ett bra upplägg?

Fyll i din epostadress här så sänder jag dig mer information

Susanne

Din hälsocoach online

ps/ du får när du vill ställa frågor om du undrar över något kring hälsan.

About the Author: